- آموزش تمرینات
- نحوه تمرینات و کلاس داری
- تمرین جلسه اول: گرم کردن وینگ چون و بدنسازی و هوازی با توپ
- تمرین جلسه دوم: گرم کردن وینگ چون و بدنسازی دست با استپ
- تمرین جلسه سوم: گرم کردن وینگ چون و بدنسازی و هوازی با راهنما
- تمرین جلسه چهارم: گرم کردن وینگ چون و بدنسازی پا با استپ
- تمرین جلسه پنجم: گرم کردن غیر وینگ چون و بدنسازی و هوازی با میت راهنما
- تمرین جلسه ششم: کاملا غیر منتظره
- آموزشهای درجهای (ویدیویی)
- درجه یک
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲
- آموزش گام به گام وینگ چون ۳
- آموزش گام به گام وینگ چون ۴
- آموزش گام به گام وینگ چون ۵
- آموزش گام به گام وینگ چون ۶
- آموزش گام به گام وینگ چون ۷
- آموزش گام به گام وینگ چون ۸
- آموزش گام به گام وینگ چون ۹
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۰
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۱
- درجه دو
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۲
- آموزش گام به گام وینگ چون۱۳
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۴
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۵
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۶
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۷
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۸
- آموزش گام به گام وینگ چون ۱۹
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۰
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۱
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۲
- درجه سه
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۳
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۴
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۵
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۶
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۷
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۸
- آموزش گام به گام وینگ چون ۲۹
- آموزش گام به گام وینگ چون ۳۰
- آموزش گام به گام وینگ چون ۳۱
- آموزش گام به گام وینگ چون ۳۲
- آموزش گام به گام وینگ چون ۳۳
- درجه چهار
- درجه یک
- آموزش غیر درجه ای
- آموزش وینگ چون
- آموزش دفاع شخصی
- آموزش بدنسازی رزمی
- آموزش اسکریما
- چک لیست ها
مقالات
تغذیه ورزشی

“سلامتی خودبخود به وجود نمی آید؛
باید آن را به وجود آورد،
باید آن را حفظ کرد”
تغذیهی مناسب، نوشیدن آب کافی، ورزش منظم، خواب کافی، کنترل استرس و داشتن عادات مناسب روزمره همه عواملی هستند که برای داشتن زندگی سالم باید در نظر گرفته شوند.
تغذیه ورزشی عبارت است از ادغام کاربرد علم تغذیه و اصول فیزیولوژی ورزشی که از عملکرد بهتر فرد حمایت کرده و آن را ارتقا میدهد.
اهداف تغذیهای طولانی مدت برای حمایت از تمرینات ورزشی، جایگزینی ذخایر انرژی استفاده شده، حفظ سیستم ایمنی و سلامت کلی بدن به کار میرود. ورزشکارانی که سخت تمرین میکنند ذخایر غذایی بدنشان تخلیه شده و به طور مداوم در معرض خطر عفونتهای مختلف هستند.
اهداف تغذیه ورزشی طولانی مدت شامل:
– دریافتِ انرژیِ کافی برای تأمین نیازهای تمرین
– جایگزینی گلیکوژن کبد و عضله با کربوهیدرات رژیم
– دریافت پروتئین کافی برای رشد و ترمیم بافتها، خصوصا عضلات
– داشتن یک برنامهی غذایی کلی مناسب (از نظر پروتئین، آنتیاکسیدانها و ویتامینها) برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی
– مصرف آب و مایعات کافی
اهداف تغذیهای کوتاه مدت اغلب بر استراتژیهای خاصی برای دریافت مواد غذایی قبل و در طول رقابت ورزشی متمرکز هستند.
اهداف تغذیه ورزشی کوتاه مدت شامل:
– مصرف غذا و نوشیدنیهایی برای به تأخیر انداختن خستگی در طول تمرین و رقابت ورزشی
– به حداقل رساندن کمآبی در طول ورزش
– به کاربردن استراتژیهای رژیمی که برای بهبود عملکرد ورزشی سودمند شناخته شدهاند، مانند وعدههای قبل از رقابت
تغذیه و تمرین ورزشی در کنار هم اهمیت دارند. تغذیهی صحیح برای به حداکثر رساندن کارایی ورزشی ضروری است. رعایت دو اصل “تعادل” و “تنوع” در برنامهی غذایی روزانه به عنوان پایهی یک برنامهی غذایی صحیح هستند.
عوامل گوناگونی که میتوانند بر راندمان یا بازده کار عضلانی اثر بگذارند، عبارتند از:
میزان کالری و مایعات دریافتی، کیفیت رژیم غذایی، تعداد وعدههای غذایی، نوشیدنیهای محرک، الکل و دخانیات.
مواد غذایی به درشت مغذیها (کربوهیدرات، چربی و پروتئین) و ریز مغذیها (ویتامینها، املاح و مواد معدنی) تقسیم میشوند.
تنظیم برنامه غذایی برای ورزشکاران بعد از ارزیابیهای تغذیهای و فیزیکی انجام میشود و بر اساس نوع ورزش (مقاومتی یا هوازی)، دورههای زمانی ورزش (دورهی تمرین، مسابقه و ریکاوری بعد از آن) متفاوت است و اگر ورزشکار این موارد را در نظر بگیرد، عملکرد بهتری خواهد داشت.
تنظیم وزن در ورزشکاران:
هم کاهش و هم افزایش بیش از حد توده بدنی با نتایج منفی سلامت همراه هستند.
برنامهی کاهش وزن در ورزشکاران جوان و رسیدن به وزنهای بسیار کم و غیرمنطقی سبب به خطر افتادن رشد و نموآنها میشود.
پائینترین وزن قابل قبول و ایمن نباید کمتر از وزن تعیین شده توسط مقدار چربی بدنی مطابق با سن و جنس باشد. حداقل وزن ایمن بدن، پائین ترین وزنی است که ورزشکار قادر است به رقابت بپردازد.
بالاترین وزن ایمن بدن، نباید بیشتر از بالاترین مقدار ممکن برای سلامتی به دست آید، که از نظر چربی بدنی محدودهی ۲۲-۱۰ درصد در مردان و ۳۲-۲۰ درصد چربی بدنی در زنان، ایمن در نظر گرفته میشود.
رژیم کم کالری طولانی مدت در زنان ورزشکار، اختلالات غذایی، پوکی استخوان، به تأخیر افتادن و قطع قاعدگی را به دنبال دارد.
ورزشکار باید قبل از شروع فصل رقابت ورزشی (مسابقه)، به وزن هدف برسد تا بتواند حداکثر قدرت و توان را در مسابقات داشته باشد.
استراتژیها و ابزارهای راهنمای غذا خوردن در ورزشکاران:
“بشقاب ورزشکاران” ابزاری برای ورزشکارانی است که یک ورزش را به مدت بیش از ۵ ساعت در هفته انجام میدهند و به آنها کمک میکند تا سروینگ(سهم غذایی) و اندازهی هر وعده از گروههای مختلف غذایی را بر اساس تمرینات خودشان تنظیم کنند.
سخنی با وینگچون کاران
وینگچون به عنوان یک هنررزمی(کونگفو) اهداف کاهش- افزایش وزن را دنبال نمیکند. درحقیقت شعار وینگچون عدم محدویت سنی_وزنی برای فراگیری آن است اما این شعار نباید به اشتباه تعبیر شود وما به عنوان یک ورزشکار باید برای بدن خود اهمیت ویژه قائل شویم؛ یکی از عواملی که میتواند در این امر نقش مهمی داشته باشد، تغذیه صحیح قبل، حین و پس از ورزش است.
در واقع غذایی که پیش از ورزش مصرف میشود، گلیکوژن کافی ذخیره شده در عضلات و ماهیچههای بدن را که برای عملکرد بهتر ورزشی نیاز است، تأمین میکند و غذایی که پس از ورزش مصرف میشود، بازیابی و توانایی ورزشکار را بالا میبرد. بسیاری از وینگچونکاران با شکم خالی و گرسنه در جلسه تمرین حاضر میشوند، این امر شاید به دلیل این تصور اشتباه باشد که فعالیت با شکم خالی سبب میشود که کالری بیشتری بسوزانند یا تصور میکنند غذا خوردن قبل از پیش از انجام حرکات ورزشی حالت تهوع و انقباضات شکمی ایجاد میکند. بهتر است بدانیم انجام حرکات ورزشی در حالت گرسنگی میتواند سبب افت قند خون، احساس ضعف و افت انرژی در نتیجه عملکرد نامناسب ورزشکار شود.
از این رو قبل، حین و بعد از حضور در جلسات تمرین وینگچون با در نظر گرفتن اهدافی از جمله؛ حفظ تناسب اندام یا حتی کاهش_افزایش وزن باید از زمان، مقدار و نوع مصرف مواد غذایی مناسب آگاهی داشته باشیم و بهتر است این امر با تصحیح عادات غذایی روزانه ما همراه باشد.
برای محاسبه BMI خود اینجا کلیک کنید
نویسنده: فرناز جعفرپور
۳.۵/۵ - (۲ امتیاز)